חום? טמפרטורה?
חום הינו מושג בפיזיקה המתאר מעבר של אנרגיית החום, הנקראת גם אנרגיה תרמית, היא האנרגיה הקינטית של המולקולות הנעות בתוך החומר.
מהירות התנועה הממוצעת של המולקולות, קובעת את הטמפרטורה הנמדדת.
טמפרטורה היא בעצם גודל פיזיקלי המבטאת את "רמת התנועה" של חלקיקי החומר, למולקולות אלה יש סוגי אנרגיות נוספות, מלבד קינטיות, כמו אנרגיות פוטנציאליות, מדידת טמפרטורה אינה אומרת לנו באופן ישיר מאומה על אנרגיה פוטנציאלית.
למשל במד-חום שאנו מכירים בעצם זה מד טמפרטורה שמציג את הטמפרטורה של גוף האדם, טמפרטורת גוף נורמלית של גוף האדם היא בטווח של C°36.5 -37 אך בנתון זה לא יהיה ניתן להסיק את אנרגיית החום של האדם באותו רגע נתון.
בין חום לטמפ' יש קשר ישיר לכן הם מאוד דומים בהתנהגות, פיזיקאים טוענים שלפרמטרים אלה אין כיוון ולכן זה מובטא רק כגודל (סקלאר) אולם מחוקי תרמודינמיקה ומעברי חום ישנה טענה (מוכחת) שהחום תמיד יעבור מאלמנט חם לאלמנט פחות חם (קר), ההסבר לכך שאם נניח כוס תה רותח בחדר בעל טמפרטורה סטנדרטית הכוס תה יחמם את החדר, וכתוצאה מכך מהתה יתפנה חום (יתקרר).
כאשר חום מועבר לחומר כלשהו, אנרגיה נכנסת לתוך החומר. אנרגיה זו יכולה לשמש על מנת להגדיל את האנרגיה הקינטית של המולקולות, אשר תגרום להגדלת הטמפרטורה. או שחום יכול לשמש להגדלת האנרגיה הפוטנציאלית של המולקולות דבר היכול לגרום לשינוי הפאזה של החומר, דבר שאינו מלווה בגידול בטמפרטורה. אך נזכור שחום אינו מתייחס לאנרגיה שמצויה בתוך גוף כלשהו אלא רק לאנרגיה העוברת מגוף אחד לאחר.